Att vara en kärleksfull mamma – vad varje mamma behöver veta

Att vara mamma är den vackraste upplevelse någon kan ha under sin livstid och det finns inget sötare än att se dina barn växa upp. Men det betyder också att ibland moderskap kommer i vägen och vi måste komma tillbaka på rätt spår. Att vara mamma betyder inte att hela tiden packa luncher på Instagram med våra fem barn varje dag, göra konstant Pinterest-hantverk och utnyttja vår fritid genom att titta på The Bachelor hela natten och hela tiden försöka legitimera dina anfall av nervös skuld och ångest. medan ditt barn tumlar runt i köket och gör makroner till middag. Dessa saker är helt enkelt huvuddelen av att vara mamma och det finns mycket mer. Vi vet alla att det är hårt arbete att vara mamma, men du skulle bli förvånad över hur mycket lättare det är när du lägger ner lite tid på varje dag. Denna artikel kommer att ge dig de tips och tricks du behöver för att börja njuta av moderskap igen så att du kan sluta känna dig så stressad.

Att vara en kärleksfull mamma betyder inte att du loggar in på Instagram och omedelbart börjar lägga upp bilder på barnen, skapar söta smeknamn för dem och lägger upp dem över hela huset. Även om dessa saker är roliga och får oss att må bra, hjälper de oss faktiskt inte att klara av de tuffa tiderna. Att vara mamma är på jobbet, och medan du har en social plattform som Instagram är bra för att få kontakt med vänner och nära och kära, om du är mer intresserad av att göra något produktivt måste du hitta andra sätt att låta dina kreativa juicer flöda. För att må bättre och få perspektiv på hur svårt jobbet är måste du ta lite tid ifrån barnen och fokusera på dig själv och dina kreativa passioner. Här är några tips om hur du gör just det:

Även om du absolut inte kan klara en dag utan att tänka på dina barn, kan du fortfarande hålla dig upptagen med några produktiva aktiviteter. Den första är målningen, som ger dig en chans att verkligen känna dig ansluten till ditt barn. Att vara mamma betyder att du är en vårdare, och även om du ägnar så mycket tid åt att ta hand om din baby, behöver du fortfarande göra lite av samma vård som du gjorde när barnet var ett litet barn. Målning ger dig en chans att göra just det!

Om du alltid funderar på att arbeta eller om din baby eller båda, kan du försöka skapa lite familjetid varje dag. Planera in några timmar där du och hela familjen bara kan koppla av och prata. Det behöver inte vara något snyggt. En lång historia, en dum historia, en sång och berättelser om resor du har gjort kan alla göra susen. Du kan också prata om din familj och dela några minnen från det förflutna. Om du vill göra något speciellt, som ett familjeporträtt eller något liknande, lägg upp några familjedagsplaner så att du kan spendera en dag tillsammans.

Familjedagsplaner är ett perfekt sätt för mammor att knyta an till sina barn. Inte bara det, de är roliga och hjälper dig att påminna dig själv om vad du älskar att göra. Om du är som jag har du inte mycket ledig tid, men dessa familjedagar är utmärkta möjligheter att få något gjort. Genom att ta några minuter av varje dag för att bara koppla av och chatta med mina barn, upptäcker jag nya saker jag gillar att göra, och vi lär oss också om varandra.

Att vara en kärleksfull mamma är något som varje mamma bör sträva efter att göra. Om du känner att du inte vet tillräckligt om att vara mamma, varför inte ta reda på mer? Du kan överraska dig själv när du får reda på att du har så mycket att ge till ditt barn och att du aldrig har varit mer redo eller villig!

Rekommenderade inlägg