När du är i behov av en begravningsbyrå

När en närstående gått bort upplever de allra flesta en period av djup sorg. Det sista de efterlevande behöver då, är att behöva tänka på alla de saker som behöver planeras. En begravningsbyrå har möjlighet att hjälpa till med praktiska detaljer som inbjudningar, trycksaker och ta hand om den avlidne på ett respektfullt sätt.

När du ska hitta en begravningsbyrå i Stockholm ska du veta att de kan göra ditt farväl till en så minnesvärd och vacker upplevelse som möjligt.

Hur du väljer rätt

Att ta farväl är otroligt tufft och då behövs en trygghet i att veta att det blir en fin begravning. Så du bör fråga dig själv vad du är i behov av att få hjälp med. Är det endast hjälp med att hitta kapell/kyrka, musik, lokal för mottagningen, blomarrangemang, inbjudningskort eller liknande. Tänk på att pris och utbud kan variera hos olika begravningsbyråer.

Om den avlidne var medlem i svenska kyrkan och betalade kyrkoavgift så får man ha ceremonin i en kyrka och då deltar även en präst, organist, vaktmästare och officiant.

Det är viktigt att du vet att begravningsavgiften och kyrkoavgiften är två skilda avgifter.

Vad är en begravningsavgift

Oftast så ingår kostnaden för en eventuell kremering, lokal för förvaring och visning av den avlidne, ceremonilokal (kapell), vissa nödvändiga transporter, gravsättning samt en gravplats som du har rätt till i 25 år.

Att säga farväl

Alla har rätt att ta farväl, och känna att ett sista farväl inte måste innebära något negativt. Du kan få hjälp att hitta en begravningsbyrå som arbetar för dig både före, under och efter själva begravningen.

Rekommenderade inlägg