Mode kan definieras som sättet att klä; hur du ser ut, eller hur andra ser dig. Ordet användes först av Pierre Auguste Blanqui 1790. Det blev ett allt populärare mode uttalande i artonhundratalet Europa, där det tillämpades på kläder och accessoarer för att göra utseendet på kläder mer fashionabla män och kvinnor kunde identifiera sig med.

Mode har varit ett populärt estetiskt uttalande i en viss typ av miljö och i ett visst sammanhang, särskilt inom mode, skor, smycken, hår, och smink, och kroppsfigurer. Det finns många olika typer av mode som man kan observera och det kan variera från kultur till kultur. I länder som England, Frankrike och Amerika, där mode kan kategoriseras under de tre huvudgrupperna; det västerländska modet, östmode, och det karibiska modet. Västerländskt mode är den mest kända i USA, eftersom det har sitt ursprung i Storbritannien. East Coast mode är en sub-set av västerländska mode. Karibien mode är en delmängd av östra mode. Det är mest välkänt i Puerto Rico.

Mode i USA är mycket mindre känt än i de olika kulturerna i världen. Många av de populära stilar har påverkats av afroamerikanska mode, men de ansågs inte vara ”sanna” afroamerikansk stil förrän långt senare i historien.